BİLGİNİN ZAMANDA YOLCULUĞU BU PROJEDE VÜCUD BULUYOR

Geleceğimiz olan çocuklarımıza verilen eğitimin bilimselliğini koruyarak, teknolojiyle bütünleşip kalıcı olmasını sağlayacak görsellikler katan projeler bir bir hayata geçiriliyor.

Eğitim Yayın: 27 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 27.03.2024 02:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
682 okunma
Google News

İşte o önemli projelerden biri de bilginin zamanda yolculuğunun mekanı müzeler. Uluslararası kapsamda  Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan  başta olmak üzere 13 okulda uygulanacak projenin fikir sahiplerinden biri Türkiye’den Didem Yılmaz diğeri  Azarbaycan’dan Sona Salehova.

2024 Eğitim vizyonunda öğrencilerin; "Akademik bilginin beceriye dönüşmesini sağlayacak, doğal, tarihi ve kültürel mekânlar ile bilim-sanat merkezleri ve müzeler gibi okul dışı öğrenme ortamlarının, müfredatlar da yer alan kazanımlar doğrultusunda daha etkili kullanılması amaçlanıyor.

Temel eğitim temasında yer alan yenilikçi Uygulamalara imkân sağlanacak proje Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’da 13 okulda uygulanıyor. Şubat - Mayıs aylarını kapsayan “Travel of Knowledge in Time, Museums” Bilginin zamanda yolculuğu müzeler ) isimli  projenin kuruculuğunu Türkiye’de İzmir’den Didem Yılmaz,  Kurucu ortaklığını ise Azerbaycan’dan Sona Salehova üstlenirken,  eTwinning platformu üzerinden yürütülecek.

İçerisinde her zaman dilimine ait gerçek objeleri bulunduran müzelerin; yaşayarak, yaparak ve dokunarak öğrenmenin yanı sıra çocuklarda bilimsel düşünmenin temelini oluşturan heyecan

Verici eğitim ortamı olduğu vurgulanan projede pandemi’den sonra dünyada internet teknolojisinin hızlı gelişimi ve buna bağlı olarak kullanımının da hızla yaygınlaşmasıyla müzecilik kavramının da Artık günümüzde yerini “sanal müze” kavramına bırakmaya başlaması projenin çıkış noktasını oluşturuyor.

Bu proje öğrencilerin; "Akademik Bilginin Beceriye Dönüşmesi Sağlanacak" ve "Doğal, tarihi ve kültürel mekânlar ile bilim-sanat merkezleri ve müzeler gibi okul dışı öğrenme ortamlarının, müfredatlar da yer alan kazanımlar doğrultusunda daha etkili kullanılması öğretilecek "

Proje kurucusu Didem Yılmaz, konuyla ilgili olarak, “Öğrenmenin sınıfla sınırlı olamayacağının bilincindeyiz, bu nedenle projemiz yaşam boyu öğrenme kapsamında okul dışı öğrenme ortamlarını konu alıyor. Öğrencilerimiz proje ile sanal bir yolculukta yer alacak, çevrimiçi bir serginin küratörlüğünü yaparak dijital araçlardan yararlanırken tarih, sanat, bilim ve kültüre odaklanarak müzelerin çeşitli yönlerini keşfedeceklerdir. Aktif öğrenme tekniklerini uyguladığımız projemiz ile müze bilincini oluştururken öğrencilerin araştırma, eleştirel düşünme, işbirliği ve dijital okuryazarlık becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır” dedi.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’dan 13 okulda yürütülen projenin paydaşları arasında; Didem Yılmaz ( Gaziemir Uğur Schools, Turkey ), Sona Salehova ( İsmayilli city Goytapa school; Azerbaijan ), Zeinab Alaverdashvili (LEPL Gori Public School N12; Georgia ), Khatuna

Gvritishvili (LEPL Gori Public School N12; Georgia ), Çisil Atlatırlar ( Prıvate İzmir Bornova Turkısh Secondary School, Turkey ), Peri Özkaran (Gaziemir Uğur Schools, Turkey ), Şennur Çiftçi ( Hilal Necmiye

Hüsnü Ataberk Secondary, Turkey ), Sercan Efe (METU DF Schools, Turkey ), Buğra Han Koca (Tire Science and Art Center, Turkey ), Arife Soyupak Yalçınkaya (Tire Science and Art Center, Turkey ), Sevinç İlgünçerçi (Sezaı Karakoç Anatolıan Hıgh School, Turkey ), Dudu Çınar Korkmaz ( Prıvate İzmir Bornova Turkısh Secondary School, Turkey ), Zeynep Balkaya ( Menderes Contemporary Educatıon College, Turkey ) yer alıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.