Geleceğin Çevre liderlerini yetiştiren proje

Çocuklara yapay zeka ve web araçları kullanılarak çevresel okuryazarlık becerisi kazandıran proje Türkiye, Azerbaycan, Moldova ve Yunanistan’da 14 okulda uygulanıyor.

Eğitim Yayın: 29 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.02.2024 12:06:00
Editör - SÜLEYMAN YILDIZ
Okuma Süresi: 4 dk.
394 okunma
Takip EtGoogle News

 

     Ocak-Nisan arasını kapsayan projenin Türkiye  yöneticisi İzmir’den Çisil Atlatırlar ve paydaşları arasında, Ankara’dan Yenimahalle Öğretmen Kubilay Orta Okulu Görsel Sanatlar öğretmeni Nermin Sinan yer alıyor.34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan EUROPEAN SCHOONET tarafından yönetilen  uygulama,Etwinning, 2005 yılında Avrupa Komisyonunun e öğrenme programının ana hareketi olarak başlatıldı. Merkezi Destek Servisi, Avrupa’daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştirmeyi amaçlıyor.

Bu yılda ,Kayseri’de  Şerife Değirmenci ve Moldova’dan Lutencu Svetlana Technological Environmental Detectives (T.E.D) isimli projede yer aldı. Proje kurucu yöneticiliğini Türkiye İzmir’den Çisil Atlatırlar’ın  devraldığı, eTwinning platformu üzerinden yürütülecek proje, Türkiye, Azerbaycan, Moldova ve Yunanistan’dan 14 farklı okulla yürütülüyor. Yapay zeka ve web araçlarını kullanarak çocuklara çevresel okuryazarlık becerisi kazandırmayı amaçlayan proje Ocak- Nisan arası gerçekleşiyor.. Bu proje; çocuklara doğayı anlamaları, çevre sorunlarına duyarlı olmaları ve sürdürülebilir yaşam konularında bilinçlenmeleri için interaktif ve eğlenceli bir platform sunmayı hedefliyor.

     Öte yandan proje ekibi, yapay zeka algoritmalarını kullanarak çocukların yaş gruplarına uygun içerikleri belirleme ve kişiselleştirilmiş eğitim sağlama konusunda çığır açan bir yaklaşım benimsiyor. Web tabanlı araçlar, interaktif oyunlar ve animasyonlar aracılığıyla çocuklara çevresel konularda bilgi verirken eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Proje yöneticisi Çisil Atlatırlar, projeyle ilgili olarak,  "Çocuklarımıza sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için onlara çevre bilinci kazandırmak kritik öneme sahiptir. Yapay zeka ve web tabanlı araçlarımız, çocuklara çevresel sorumluluklarını anlamaları ve bu konuda bilinçlenmeleri için interaktif bir ortam sunuyor. Bu sayede, geleceğin liderleri, çevre konusunda duyarlı ve bilinçli bireyler olarak yetişecekler" dedi.

Yapay zeka ve web teknolojilerini birleştiren bu yenilikçi proje, çocukların çevresel okuryazarlık konusundaki farkındalıklarını artırarak sürdürülebilir bir dünya için temel atıyor.

        Geçtiğimiz yıl aynı program kapsamında ‘Aklımı Oynatıyorum’ öğrenci kaynaştırma ‘ I am Getting My Mind Played eTwinning Projesi’ ile süreçte yer alan Ankara Yenimahalle Öğretmen Kubilay Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni Nermin Sinan,  “projenin  Türkiye, Azerbaycan, Moldova ve Yunanistan’da 14 farklı okulla yürütüldüğüne dikkat çekerek, paydaşları  arasında;

 Nikoleta Gkouliava1st Primary School of  Eleftheroupoli Greece, Sona Salehovaİsmayili city Goytapa village school Azerbaijan, 3.Kiriaki  Vasiliadou1st Primary School of Eleftheroupoli Greece , 5.Çisil Atlatırlar, Private İzmir Bonova Turkısh Secondary SchoolTurkey,  Didem Yılmaz Private İzmir Gaziemir Ugur Secondary SchoolTurkey, Çağlar Aksoy, Hikmet Kaan İmam Hatip Secondary SchoolTürkiye, Vildan Aydınnecla-Ergun Abalıoğlu MTAL Türkiye, 9.Ayşegül DEMİRÇALINecla-Ergun Abalıoğlu MTAL Türkiye ,Sinem KUŞAKCINene Hatun Kız AİHL Türkiye ,Seden ATLI  ve Nene Hatun Kız AİHL Türkiye yer aldığını söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.