24 Nisan 2024 - Çarşamba

ÇOCUK BAYRAMI’ MAKAM’ BAYRAMI OLMASIN !

Devlet adamlığı ciddiyet ister.Milletin onlara verdiği yetkiyi hakkıyla kullanmaları gerekirken en önemli günlerde bile rötar yapanların vatandaş nezdinde değeri o kadrdır.

Yazar - EMİNE ASLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
104 okunma
EMİNE ASLAN

EMİNE ASLAN

-
Takip EtGoogle News

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 104 yıldır Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği çok özel aslında çok da duygusal bir kutlamadır.

Her iyi olana saygı duyarak zamanın gündemi ne olursa olsun söz konusu çocuklar olunca kutlamak fark yaratmalıdır.  Başkentimizin bir ilçesinde törene katılmak için bütün çocuksu duygularımı yanıma alarak sabah 7'de kalktım her çocuk gibi. Hazırlandım tören alanında yerimi aldım. Çevredeki ilçe ve belde okullarının yer aldığı tören saat 9’da başladı. Bayraklar, heyecanlı çocuklar... Çocuklar heyecandan birçoğu belli ki kahvaltı bile yapmamış ayakta bayram kutlamayı bekliyor. Anonslar yapılmaya başladı, okullardan gelenler yerlerini aldı. Saat 10.30'a kadar kutlamaya başlanamadı. Çocuklar nerede bayram demeye başladı. Program başlamadan yorulmuşlar ve oyun hevesi kalmayan öğrencilerin gözlerinden okunuyordu. Bir anons geçti "Kusura bakmayın, biraz geciktik, iki saati biraz" diye küçülterek “İlçe kaymakamımız birazdan sahaya teşrif edecekler, bekliyoruz. Tören kısa sürede başlayacak". Anonstan yarım saat sonra kaymakam saat 11'de sahaya alkışlarla, " Günaydın" diyerek giriş yaptı. Tünaydın demesi gerekirken günaydın diye saat dokuzmuş gibi gayet rahat giriş yaptı... Sahadaki veliler, biraz büyük çocuklar ve durumun garipliğini fark eden herkes bu bayram makam sahiplerinin mi yoksa biz çocukların mıydı sorusunu fısıltılardı ortalarda. Üzücü olan, bu ülkede makam sahibi olanlar beklenmek zorunda... Kurallar çiğnense de doğru olanmış gibi, alkışlanmak zorunda gibi tavır sergilemek hiçbir makamın hakkı olmamalı. Çocuk bayramını ‘makam bayramına’ çevirmeden çocuklarımıza saygıyı bizler tavırlarımızla belli ederiz. Tünaydın denmesi gereken saatte günaydın diyen bir makamca, çocukların eğitimine negatif katkı sağlamış olmaz mı? Çocuk yetiştirmek, gelecek yetiştirmektir. Onlara disiplini öğretiyorsak gelinmesi gereken saatte, başlanacağı söylenen saatte yerini almalı herkes. Örnek olmak disiplin ister. Disiplinli nesil modelini kopyalar. Bayramlar makamlıların ego pazarı olmasın 23 Nisanlar coşkuyla hakkıyla kutlansın. Mutlu nesiller bayram sevinci ile yetişir.

Makamcı olmak ihlal eden olmak anlamı taşımaz. Makamca olmak, önce disiplinci olmaktır. Kimsenin bayramını çalmayın hele ki çocukların bayramını hiç çalmayın. Nesiller ihlali öğrenmesin.

Herkese bayram gibi günler diliyorum.

SAĞLICAKLA

 

Medya 24 İletişim Koordinatörü

Emine ASLAN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.