31 Mart 2024 - Pazar

SİYASETÇİ SEÇİM, VATANDAŞ GEÇİM DERDİNDE!

Türkiye bir seçimi daha geride bırakacak.Kazananlar kaybedenler bir süre de bu konuşulur.Oysa konuşulması gereken gerçekler var.Hayat pahalılığı ne olacak?

Yazar - EMİNE ASLAN
Okuma Süresi: 3 dk.
225 okunma
EMİNE ASLAN

EMİNE ASLAN

-
Takip EtGoogle News

SİYASETÇİ SEÇİM,  VATANDAŞ GEÇİM DERDİNDE!

Siyasetin alevli günlerinden geçerken izlenimler hiç iç açıcı gözükmüyor. Herkesin koltuk yarışında olduğu apaçık görünürken vatandaşa sorduğumuzda "kim gelse aynı "cevabı revaçta görünüyor. Aslında ülkeyi yöneten lideri bizler seçeriz, sürecinde de bizler yaşayarak bir sonraki seçime hazırlamalıyız kendimizi. Fanatik bir seçim yapmak, şak şak dışında bir fayda sağlamaz bizlere. Her aldığımız "her gelen aynı" cevabının içini biz seçimlerimizle doldururuz.

Emekliye nakit para yardımı vaadinde bulunan adayın yaptığı yardımlarla öğünenlere de şahit oluyoruz. Mevcut bazı başkanlar zaten yardımlarını nakden yapıyor, et girmeyen ev kalmadı bu sayede. İnsanların artık "yapacağız Lara" değil yapılanların artırarak devam etmesi için iyi tercih etmesi gerekiyor. Ezbere konuşanlarla icraatlara dayalı konuşanları artık babamız da olsa ayırt etmeliyiz. Ekonomik bir enkaz var marketlerde, geçim sıkıntısı altında ezilen babaların çığlıkları hâkim toplumda... Babaların başı öne eğik olmamalı. Müslüman bir ülkede bir aile babasının gelir kaynaklarıyla yeterli olması gerektiğini anlayacak liderlere ihtiyacımız var. Bu kadar basit, ya "ölmek için gelmişiz bu dünyaya" gibi yaşamı kısıtlı yaşatan bir zihniyeti değiştireceksin ya da kendi zihniyetini değiştireceksin. Değişim için önce kendimizi değiştirmeliyiz. Yaptığı yardımlarla övünen yönetime sormazlar mı, yardıma neden muhtaç senin halkın diye? İşte burada sınıfta kalmaya mahkûmuz. Vatandaşın büyük kısmı ruhsal problem yaşıyor. Geçinemediği, çoluk çocuğuna yetemediği için hayatına son verenlerin sayısı hiç de az değil. Bunları konuşmak her siyasinin derdi olmalı... Şu bir gerçek, bu ülkede ek iş yapmayan geçinemiyor, ek iş yapan bir aile ferdi ailesini göremiyor. Kısacası çocuklar her türlü öksüz, yetim, fakir olarak ne yapacağını bilmeden, öğrenmeden yaşlanıp bedava otobüse bineceği günü hayal ederek ömrünü geçiriyor. Önemli olan yardım etmek değil yardıma muhtaç vatandaş sayısını olabildiğince azaltmaktır. Yardımlarıyla övünen zihniyetle hiç bir kalkınma gerçekleşmez ve yoksulluk artarak devam eder. Bununla da yöneticiler günümüzde olduğu gibi övünerek oy toplar. Artık belli oldu ki bazı siyasiler oy potansiyellerini yardım ettikleri vatandaşlarla belirleyip garantiliyorlar. Bunu değiştirmek halkın elinde. Tek bir sorunun cevabını kendi içinde veren seçmen olayı çözmüştür zaten:

NEDEN BEN YARDIMA MUHTACIM?

Hayırlı yöneticileri başımıza kazandırıp

Allah CC kolaylıkla bizlere hizmet etmeyi nasip etsin.

 

Medya 24 İletişim Koordinatörü

Emine ASLAN

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.